Incluziune socială prin intervenţii integrate inovativ şi eficient

Parteneri

Școala Gimnazială 'Petofi Sandor" Coltău

Şcoala funcţionează într-o clădire tip conac, construită în sec. XVIII. între anii 1740-1760 în stil baroc, de familia Teleki. Proprietarul cel mai renumit al castelului a fost contele Teleki Sándor, care a invitat în castelul din Coltău multe personalităţi de seamă ai secolului XIX., cum ar fi scriitorul maghiar Jókai Mór, pedagogul Lővey Klára, compozitorul Franz Liszt. În 1848 la Coltău şi-a petrecut luna de miere poetul Petőfi Sándor şi soţia lui Szendrey Júlia. 

Între anii 1930-1960, aici au învăţat toţi maghiarii din zona Chioarului având internat şi o sală de mese. Din arhiva şcolii reiese că în acea perioadă în clasele V-VIII au fost înscriţi 80 de elevi. După ce s-a desfiinţat internatul, în clasele V-VIII au fost integraţi şi copii de etnie rromă, astfel în fiecare clasă erau 2-3 până la 6 elevi rromi.

La şcoala matcă, din centrul satului, din anul 1990 se desfăşoara procesul instructiv-educativ în 14 săli de clasa, direcţiune şi sala profesorală. Grădiniţa şi clasele a I-a şi a III-a funcţionează în clădirea muzeului (nr. 2) care aparţine tot de conac. În şcoala matcă învaţă elevii IVIII (secţia maghiară) şi V-VIII (secţia română). Şcoala matcă a fost renovată în 1980, 1997, 1998. In 1998 s-a introdus gazul metan, încălzirea fiind asigurată de convectoare.

Aparţine de noi şi Şcoala din Cătălina, care are 2 săli de clasă, 1 pentru clasele I-IV. (simultan), 1 pentru grădiniţă.

Şcoala noastră se situază într-un sat unde trăiesc împreună două minorităţi naţionale: maghiari şi rromi. Limba de predare este limba maghiară, şi limba română pentru copiii rromi. Acest fapt conferă şcolii noastre un anumit specific şi anume, că pe lângă finalităţile învăţământului românesc cuprinse în Legea învăţământului : formarea personalităţii umane capabilă să se integreze în societatea românească şi să deservească interesele acesteia, cultivarea dragostei fată de ţară, faţă de trecutul istoric şi de tradiţiile poporului român, contribuie şi la formarea şi dezvoltarea conştiinţei
identităţii etnice şi la asimilarea valorilor culturale specifice etniei maghiare, respectiv rrome deservind astfel şi interesele acestei comunităţi din judeţ.

 

Avangarde Technologies Consulting SRL

AVANGARDE TECHNOLOGIES CONSULTING este o companie ce si-a castigat prestigiul si locul pe piata datorita seriozitatii, profesionalismului si dedicatiei in totalitate catre client.
ATC colaboreaza cu lectori si formatori provenind din institutii culturale si educationale prestigioase.
Incercam in permanenta sa aducem noutate serviciilor oferite, iar eforturile noastre sunt reflectate in succesul clientilor nostri. Angajatii nostri au urmat cursuri specializate in domeniile in care activeaza, fiind printre cei mai buni in domeniul lor.
Contactati-ne si veti gasi suficiente informatii pentru a putea face o alegere corecta a serviciilor dorite si care sa se potriveasca cel mai bine cerintelor dumneavoastra.
Deoarece ne bucuram de aprecierea clientilor vechi, suntem absolut siguri ca si dumneavostra veti fi multumit de serviciile si produsele noastre. Punem la dispozitia dumneavoastra seriozitate, profesionalism si promptitudine.
Alaturi de atestate, avize si autorizatii cu recunoastere nationala, printre facilitatile oferite de ATC se numara sali de curs cu dotari moderne si suporturi de curs tiparite, aplicatii informatice web-based, astfel incat sa putem fi alaturi de tine oriunde si oricand.

Institutul de Economie Națională

Institutul de Economie Nationala, este cel mai vechi asezamânt institutional public de cercetare economica din România, fiind urmasul Institutului de Cercetari Economice al Academiei Române, înfiintat in anul 1953. Incepând cu anul 1990, dupa reorganizarea cercetarii economice românesti, a fost reintegrat in reteaua Academiei Române, ca unitate autonoma de cercetare economica fundamentala si avansata, componenta a Institutului National de Cercetari Economice.

MISIUNE: realizarea de cercetări cu caracter fundamental şi aplicativ în domeniul economiei naţionale în cadrul Programelor de cercetare ştiinţifică ale Academiei Române, în concordanţă cu alte programe de CDI, naţionale şi internaţionale, în scopul promovării dezvoltării durabile a României.

 

 

 

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020 Axa prioritară 4: „Incluziunea socială și combaterea sărăciei” Obiectivul tematic 9: Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare Titlul proiectului: „Incluziune socială prin intervenții integrate inovativ și eficient” ID proiect: POCU/18/4/1/ 101899 Beneficiar: Comuna Coltău, Județul Maramureş Conţinutul acestor materiale aferente site-ului nu reprezintă obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, vizitati www.fonduri-ue.ro

Please publish modules in offcanvas position.